Over

Over Cyril Sars

Citroën Cars

geschiedenis

Cyril Sars is al vanaf 1980

besmet met het

Zoals zoveel DS-liefhebbers sleutelde hij in de hobbysfeer regelmatig aan de ‘Snoek’. Dit veranderde toen hij in 1984 in Los Angeles ging werken als monteur bij een Citroëngarage. Daar leerde hij in korte tijd veel over de Citroën DS en SM.

Ruim een jaar later terug in Nederland werd er ook aan Citroëns gewerkt totdat Cyril’s tweede passie, vliegen, hem dwong tot het maken van een keuze en de Citroëns moesten wijken voor hydraulique met vleugels. Na vele jaren over de wereld gevlogen te hebben, begon de ondernemingsdrang terrein te winnen.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan en daar er tegen het Citroënvirus nog geen serum is gevonden heeft hij in 2004 het Citroënwerk weer opgepakt maar nu professioneel. Op dit moment heeft Cyril een garage in de Terborg waar onderhoud en restauratie aan DS, SM en MERAK wordt gedaan. Met name de SM is een specialisatie geworden met als topstuk de motorrevisie. Verder is er op het gebied van plaatwerk ook veel kennis in huis. Inmiddels is de garage een door de DS-club geselecteerde Partnergarage geworden en benoemd tot erkend leerbedrijf. Er wordt op een hoog kwaliteitsniveau gewerkt.

VISIE EN MISSIE

De werkplaats van Cyril ademt een nostalgische

Een nostalgische sfeer uit Frankrijk uit de tijd dat Citroen nog eigenzinnige auto’s bouwde. Cyril is gegrepen door de gecompliceerde techniek van de vooruitstrevende auto’s van Citroën.
Het merk was een echte pionier met de DS en SM in de periode 1955-1975

Onze missie is om deze auto’s in goede conditie te maken of houden zodat ze gebruikt kunnen worden in het huidige verkeer. De manier van werken is bedoelt om het rijplezier te verhogen, dat deze pareltjes weer rijden zoals het bedoelt is. Het team van Cyril werkt zorgvuldig en met respect voor het authentieke ontwerp.

Het team van specialisten gaat voor de brede aanpak, er wordt gezocht naar het probleem er wordt niet aan symptoombestrijding gedaan….We doen het vooral goed!!

HET TEAM

De medewerkers van Cyril hebben ieder voor zich zo’n 35 jaar ervaring in de autotechniek

Vaste medewerkers zijn Peter en Guido

Peter is specialist in carrosserie, interieur en op en afbouw.
Hij is secuur, let op de details en gaat tot het uiterste om de auto weer in originele staat te krijgen.

Guido is de man van de techniek; motoren hydrauliek, elektra en de mechanische delen. Guido beheerst een enorme systeemkennis en als er zich toch weer nieuwe onbekende problemen voordoen zet hij zijn tanden er in totdat het opgelost is.
Naast het sturen van het bedrijf houdt Cyril zich vooral bezig met klantencontact, proefrijden, technische keuringen en ontwikkeling van nieuwe onderdelen. Als er nog tijd over is sleutelt hij zelf ook nog graag.

Cyril’s streven naar perfectie is groot, de tevredenheid van de klant is voor hem belangrijk. Als erkend stagebedrijf biedt Cyril de mogelijkheid om kennis van de auto’s over te brengen op een jongere generatie zodat deze bijzondere auto’s zolang mogelijk op de weg blijven.